T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / MERKEZ - Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulu

Haberler

Ock

Dönem sonu etkinlikleri çerçevesinde Okul Aile Birliğimiz tarafından mini kermes gözleme etkinliği düzenlendi. Emeği geçen tüm velilerimize ve Okul Aile birliğimize teşekkür ederiz. 

Ock

KARABÜK ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN OKULUMUZ 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 

Ock

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Karabük  Gençlik  Merkezi  faaliyetleri  kapsamında  05.01.2024  tarihinde  okulumuzda 'Merkezim Her Yerde'' etkinliği yapılmıştır. 

Bu kapsamda  gönüllü  gençlerle yüz boyama, palyaço, sportif faaliyetler, çuval yarışı, halat çekme vb. oyun  etkinliklerinin yapılmıştır.

Karabük Gençlik Merkezine teşekkür ederiz. 

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Panosu hazırlandı. Panoyu hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. 

Ock

Öğretmenlerimiz bakanlığımız tarafından verilen Beyaz Önlüklerini giydiler. 

Ara

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından okulumuz 7/A sınıfı öğrencilerine "Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite" konulu eğitim İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisten Arzu Balcı YILDIRIM tarafından verildi. 

Ara

Deprem Farkındalık Eğitimi kapsamında okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencileri ve okulumuz İngilizce Öğretmeni MEB Akut ekibi üyesi Tuncay AZAKLI ve Matematik Öğretmeni Sinan KARAKAYA'nın rehberliğinde il AFAD Müdürlüğü ziyaret edildi. Deprem siüDeprem öncesi, deprem esnası, deprem sonrası nasıl hareket edilecek ve hangi kurallara uyulacak konularında farkındalık oluşturmak için düzenlenen gezimiz amacına ulaşmıştır. Emeği geçen öğrtesenlerimize ve Karabük il AFAD Müdürlüğü personeline çok teşekkür ediyoruz. 

AFAD Deprem Simülasyon Merkezinde öğrencilerimiz eğitim aldılar.

Deprem Simülasyoün Merkezi Bize ne kazandırır?

AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi, afetlerdeki doğru davranış şekillerinin deneyimle kazanılmasını sağlar.

Merkezler, bireylerin afet anı için doğru refleks oluşturmasına hizmet eder. Gerçeğe en yakın deprem tecrübesini sunarak vatandaşlarda afet farkındalığı oluşmasına da katkı verir.

Mobil merkezler, Türkiye'nin dört bir yanında 'afet bilinci eğitim turu' gerçekleştirir. İllere ve en uzak ilçelere giderek vatandaşları deprem deneyimi ve uygulamalı eğitimle buluşturur.

Ara

2014 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile bilim insanlarını buluşturan Bilim Söyleşileri, öğrencilerimiz arasında bilim iletişimini artırmayı, toplumumuzda bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını geliştirmeyi ve toplum ile bilim dünyası arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlamaktadır.

Bu amaçla okulumuza teşrif eden  BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ /EĞİTİM FAKÜLTESİ/MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ/FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI öğretim üyesi Profesör Doktor Sayın Fatih AYDIN hocamıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.  

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde görevli Prof. Dr. Fatih AYDIN  hocamız "Teknolojinin Doğası, Dijital Dönüşüm ve İkilemler Dünyası " konulu söyleşisini 14 Aralık  2023 perşembe günü saat 13 00 - 15 00 arası  okulumuzun Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz hocamızın söyleşini dikkatle dinleyerek, sorular sordular, cevaplarını bir bilim insanından almanın mutluluğunu yaşadılar. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz TÜBİTAK  Bilim Söyleşileri Programı kapsamında yapılacak olan Bilim Söyleşisine ev sahipliği yapacak. 

Öğrencilerimizin bilim ile iç içe ve bilim insanları ile etkileşim içersinde olmalarını destekliyoruz. Bu kapsamda TUBITAK Bilim Söyleşileri programına dahil olduk. Program kapsamında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde görevli Prof. Dr. Fatih AYDIN  hocamız "Teknolojinin Doğası, Dijital Dönüşüm ve İkilemler Dünyası " konulu söyleşisini 14 Aralık  2023 perşembe günü saat 13 00 - 15 00 arası  okulumuzun Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirecektir. Hocamızı böyle bir söyleşi amacıyla okulumzda ağırlayacak olmaktan dolayı büyük mutluluk içerisindeyiz. Öğrencilerimizi bilim insanları ile buluşturmaya ve onları bilimsel bir dünyanın parçası olmaya teşvik etmeye devam edeceğiz. 

Ara

“Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine karşı kardeşlik zihniyeti ile hareket etmelidirler.”

-İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Madde 1-

İnsan hakları, tüm insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin insan onuruna yaraşır muamele edilmesi fikrini ifade etmektedir. Yaşam hakkından din ve inanç özgürlüğüne, onurlu çalışma hakkından sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına varıncaya kadar çok geniş haklar kategorisini ihtiva eden insan hakları; bölünmez, birbirine bağımlı ve birbiriyle bağlantılı evrensel haklar kümesidir.

İki dünya savaşının yaşandığı Yirminci Yüzyıl, insan hakları idesinden uzaklaşılması durumunda yaşanabilecek ihlallere dair tarihi deneyimleri gözler önüne sermiştir. Bu deneyimlerden mülhem olarak, özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra hem uluslararası hukuk hem de devletlerin yaptığı iç düzenlemeler vasıtasıyla insan haklarının korunması ve özgürlüklerin genişletilmesi temel gaye haline gelmiştir. Bu amaç doğrultusunda, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” kabul edilmiştir. Beyanname bağlayıcı bir metin olmasa da kendisinden sonra hazırlanan ulusal ve uluslararası birçok norma kaynaklık etmiştir. Dünyanın tüm bölgelerinden farklı kültür ve toplumların temsilcileri tarafından hazırlanan Beyanname, ilk kez insan haklarının evrensel olarak korunmasını gündeme getirmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanların onur ve haklar bakımından eşit olduğunu deklare ederken, insanların birbirine kardeşçe davranması konusunda çağrıda bulunmuştur.

Beyanname’nin ilan edildiği tarihten bu yana insan hakları açısından hem kurumsallaşma hem de bu alana yönelik normlaşma anlamında önemli adımlar atılmıştır. Evrensel, bölgesel ve ulusal düzeyde oluşturulan kurumlar ve ihdas edilen normlar aracılığıyla Beyanname’de öngörülen ideal insan hakları düzeninin inşası için çabalar ortaya konmuştur. Bu çabalar neticesinde ulusal düzeyde oluşturulan yapılardan birisi de insan haklarının ulusal düzeyde korunması misyonuna sahip atipik kurumlar olan “ulusal insan hakları kurumlarıdır”. Ulusal insan hakları kurumları, insan haklarının tüm aktörlerini bir araya getiren; eş deyişle kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademi ve bireyler arasında köprü görevi üstlenen bir kurum modelidir.

Ulusal insan hakları kurumlarının ülkemizdeki kurumsallaşması olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, “insan haklarını korumak ve geliştirmek, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması için çalışmak, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek” misyonuna sahiptir. TİHEK, bu kurumsal misyon çerçevesinde eşit yurttaşlık anlayışı temelinde insan haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla faaliyetlerini etkin biçimde sürdürmektedir.

Dünya insan hakları günü vesilesiyle her türlü önyargının, ayrımcılığın ve şiddetin son bulduğu; her bir yurttaşın eşit haklar temelinde haklarından yararlandığı bir dünya temenni ediyoruz.

Ara

Hami Kurum Projesi çerçevesinde Salih Yılmaz Beton Ltd. Şirketi sahibi Hüsnü Salih YILMAZ ile 8 Aralık 2023 cuma günü 3,5 yıllık protokol imzalandı. Okulumuza ve öğrencilerimize yaptığı destekler için teşekkür ederiz. 

Ara

10 Aralık 2023 pazar günü saat 11 00 de okulumuz çok amaçlı salonunda veli toplantısı yapıldı. Katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. 

Ara

KAPULLU ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU, 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

“KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER” İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

1.     Okulumuzda 4 sınıfta 72 öğrenciye Karbonmonoksit Zehirlenmeleri ile ilgili İl Halk Sağlığı Müdürlüğü sayfasından ve çeşitli internet sitelerinden alınan ilgili video ve sunumlar izlettirilmiş ve bilgilendirme çalışmaları sınıf öğretmenleri ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz tarafından yapılmıştır.

 

2.     Kış aylarında oluşabilecek bu tarz zehirlenmeler olduğunda aranacak acil telefon numaraları öğrencilere ve velilere kavratılmaya önem verilmektedir.

 

3.     “Karbonmonoksit Zehirlenmeleri ve Alınacak Önlemler” ile ilgili pano hazırlanmıştır.

 

4.     “Karbonmonoksit Zehirlenmeleri ve Alınacak Önlemler” ile ilgili video okul girişindeki televizyondan teneffüslerde yayınlanmıştır.

 

5.     112 ACİL YARDIM SERVİSİ ve 114 ULUSAL ZEHİR MERKEZİ numaralarının aranabileceği öğrencilere bilgi olarak ifade edilmiştir.

 

6.     Gerek veli toplantılarında gerekse müdürlüğümüzce düzenlenen veli bilgilendirme seminerlerinde velilere bilgilendirme yapılmıştır.

 

7.     Okul internet sitesinde “Karbonmonoksit Zehirlenmeleri ve Alınacak Önlemler” konulu yazı ve resimler yayınlanmıştır.

 

8.     Gerek evlerinde, gerekse okulumuzda öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin maruz kaldığı herhangi bir  “Karbon monoksit Zehirlenmesi” vuku bulmamıştır.

 

Ara

6/A  sınıfı öğrencileri ve sınıf rehber öğretmeni Sinan KARAKAYA  Şehit Öğrtemen AYBÜKE YALÇIN'ın hayatını konu alan "AYBÜKE" filmini izlediler. 

2017 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde Pkk terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını konu alan ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ adlı film için düzenlenen sinema etkinliğine okulumuzdan 35 öğrenci katıldı.

Okulumuz Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulu Değerler Kulübü  rehber öğretmeni Sinan KARAKAYA  ve kulüp üyesi öğrencileri ÇEDES projesi ve Değerler Kulübü kapsamında birçok etkinliğe imza atıyor. Bunlardan biri de Vatan Sevgisi, Şehitlik temalı AYBÜKE filmini izlemekti. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz..

8/A sınıfı rehber öğretmeni ve İngilizce öğretmenimiz Tuncay AZAKLI öğrencileriyle birlikte filmi izlediler. 

Ara

Okul Kros takımımız il üçüncüsü oldu. Ödüllerini , kupa, madalya ve başarı belgelerini Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet ÖZKESKİN den aldılar. Takımımıza ve takımımızı çalıştıran öğretmenimiz Atletizm İl Koordinatörü Okan ÖZYAMAN a teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını dileriz.